Σάββατο, Μαρτίου 15, 2014

Στην τελική φάση με νίκη στο φινάλε : Καναλάκι- Νικόπολη 90-96


           
Η Νικόπολη επικράτησε σε ένα ματς με συναρπαστική εξέλιξη, της ΑΕ Καναλακίου με σκορ 96-90, μέσα στο Κλειστό του Καναλακίου και περνά στην τελική φάση των play-off της ΕΣΚΑΒΔΕ, για την άνοδο στη Γ' Εθνική (πρωτάθλημα τριών ομάδων). Αντίπαλοί της θα είναι ο Αίολος Αστακού (επικράτησε με σκορ 89-80 του Χαρίλαου Τρικούπη) και ο ΑΓΣ Ιωαννίνων.
          Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν το... πάνω χέρι από το πρώτο δεκάλεπτο, με καλές επιλογές στην επίθεση (26-17). Η Νικόπολη κατάφερε να «ροκανίσει» τη διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο, ωστόσο οι παίκτες του Τζομάκα συνέχισαν να είναι καλοί επιθετικά και διατήρησαν το προβάδισμά τους στο σκορ με τη λήξη του ημιχρόνου (50-45).
    Ίδια αγωνιστική... γεύση τόσο στο τρίτο δεκάλεπτο (τέλειωσε 67-59 υπέρ των γηπεδούχων) και για ένα πεντάλεπτο στο δεύτερο μέρος. Το Καναλάκι «έσπαγε» την πίεση των φιλοξενούμενων, πήρε τα περισσότερα ριμπάουντ και έδειχνε πως θα στείλει τη σειρά με τη Νικόπολη στο ΔΑΚ Πρέβεζας. Ωστόσο στο τελευταίο πεντάλεπτο, οι «κιτρινόμαυροι», εκμεταλλευόμενοι και την αποβολή του Παππά με 5 φάουλ, έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, έκλεψαν μπάλες και έκαναν τη μεγάλη ανατροπή, δείχνοντας μεγάλη συγκέντρωση στο παιχνίδι τους. Μόνο και μόνο το επιμέρους 23-37, που πέτυχαν στην τελευταία περίοδο, μαρτυρά το πως «άλλαξε» το ματς. Τρίποντο του Τσιτσώνη, «κόψιμο» του Μπάλλα στον Τσουμάνη και λέι-απ του Πολίτη, έφεραν το σκορ στο 82-88, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στο παιχνίδι. Η Νικόπολη φάνηκε να κρατά τη νίκη στο «τσεπάκι» της, παρ' όλα αυτά, πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Στύλου (87-88) και ένα καλάθι του Καούρη (89-90), κράτησαν «ζωντανούς» τους γηπεδούχους, που επέλαξαν να πάνε το παιχνίδι στα... φάουλ. Ωστόσο ο Ντίνος Τσιτσώνης ήταν απόλυτα εύστοχος από τη γραμμή του φάουλ και χάρισε τη νίκη-εισιτήριο στην επόμενη φάση, στην ομάδα του.
        Για το Καναλάκι διακρίθηκαν οι Παππάς, Στύλος και Τσουμάνης, ενώ για τη Νικόπολη οι Μπάλλας, Πολίτης και Τσιτσώνης.
    Η λήξη του αγώνα βρήκε παίκτες, προπονητή και τεχνικό τιμ των γηπεδούχων να συγχαίρουν τη Νικόπολη και να της εύχονται καλή τύχη στην προσπάθειά της για άνοδο στη Γ' Εθνική.
Α.Ε. ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ -  Σ.Κ.ΝΙΚΟΠΟΛΗ 90-96  (26-17, 50-45,67-58,90-96  )
ΑΕ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ (Τζομάκας): Παππάς  23 ,  Κιτσάκης 13, Καούρης 6 , Στύλος 12 (2) , Γάκης ,  Τσουμάνης 16 (1) , Μπόχτης, ,  Μήτος-Κώτσης ,  Χρήστου 7 ,  Δάσκαλος 13 (1) ,Πάνου .
ΝΙΚΟΠΟΛΗ  (Βαβέτσης) :  Παρούσης 2,  Μπούντας  4 , Τσαπάρας, Κακιούζης 13 (1),  Πολίτης  25  , Βασιλειάδης   , Τσιτσώνης 18 (2)  , Σκανδάλης ,  Δόνος  , Θειακός 2, Μπάλλας 32.

Περιγραφή -φωτογραφίες  atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: