Τετάρτη, Δεκεμβρίου 25, 2013

Πρωταθλήτρια του τουρνουά ΠΡΟΜΙΝΙ η Νικόπολη


         
Συνεχίζεται η παράδοση που "φέρνει" τη ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ πολυνίκη και πολυπρωταθλήτρια στο πρωτάθλημα προμίνι που οργανώνει η ΕΣΚΑΒΔΕ τα τελευταία εννέα (9) χρόνια. Η ομάδα μας από τους 9 τελικούς αγωνίστηκε στους 8 και κατέκτησε 5!!! πρωταθλήματα. Εφέτος, αγωνιστική περίοδο 2013-14, ακολούθησε αήττητη πορεία και την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα νίκησε στον τελικό τον Κερκυραϊκό και προχώρησε στην 5η κατάκτηση. Η Νικόπολη έπαιξε για 35 λεπτά ωραίο μπάσκετ και δίκαια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Στο 1ο δεκάλεπτο, η ομάδα του Θεόφιλου Λιόντου, με μπροστάρηδες τους Μπέλλο, Σουλιώτη Γιώργο και Αθανασίου παίζοντας πιεστική άμυνα σ' όλο το γήπεδο, προηγήθηκε με 20-10. Στη συνέχεια οι Κερκυραίοι ισορρόπησαν κάπως και το 2ο δεκάλεπτο έληξε 14-12 με συνολικό σκορ ημιχρόνου 34-22. Στο 2ο ημίχρονο, η Νικόπολη έδωσε χώρο στους αντιπάλους και το παιχνίδι εξελίκτηκε αμφίρροπο. Το 3ο δεκάλεπτο έληξε 13-13 με συνολικό σκορ 47-35. Στο τελευταίο (4ο) δεκάλεπτο οι Κερκυραίοι έκαναν την αντεπίθεσή τους, εκμεταλεύτηκαν μια 5λεπτη αδράνεια των μικρών Πρεβεζάνων και με επιμέρους σκορ 2-10 μείωσαν στο 35΄ στους 4 πόντους 49-45. Τότε η Νικόπολη "ανέβασε" την άμυνά της και οδήγησε τον αγώνα στο τελικό 54-49. 
  Από την Νικόπολη διακρίθηκαν επίσης ο Άγγελος Σουλιώτης, ο Χρήστος Μπέλλος και  ο Δημήτρης Παπαχρήστος. Από τον Κερκυραϊκό οι Μπελέρης και Τσαγκαρόπουλος.
ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ  (Θεόφιλος Λιόντος): Γιώργος Σουλιώτης 10, Δημήτρης Πήλιος  3(1), Θοδωρής Αυδίκος 3(1), Γιάννης Τρουμπούκης , Χρυσόστομος Γεωργιάδης, Ιωσήφ Πιστιόλας, Χρήστος Μπέλλος 16, Άγγελος Σουλιώτης  8, Δημήτρης Παπαχρήστος  7,  Δημήτρης Αθανασίου 5, Γιώργος Τζίμας , Νίκος Ρεμπής  2.
          ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ  (Κώστας Ίσσαρης) :  Ρώσσης 2, Ντίνης, Μπελέρης 26, Αυλωνίτης, Τσαγκαρόπουλος Ι, Αλαμάνος 8, Καρύδης 2, Άνθης 1, Μπουχάγιαρ,  Κορωνάκης, Τσαγκαρόπουλος Αλ 10, Βουλισμάς.
          Μετά τον αγώνα, ο κ. Θεόδωρος Μυζίκος, ως μέλος του ΔΣ και της επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΒΔΕ,  απένειμε το κύπελλο στους πρωταθλητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: