Σάββατο, Δεκεμβρίου 07, 2013

Ήττα στο ..."ξερό" του Καναλακίου : Καναλάκι -Νικόπολη 83-73

Τη δύναμη της έδρας της έδειξε η ΑΕ Καναλακίου κόντρα στη Νικόπολη Πρέβεζας, υποχρεώνοντάς τη, στην πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ. Το τελικό σκορ (83-73), «καθρεφτίζει» και την εικόνα του αγώνα, καθώς εκτός από το πρώτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι δεν «μπήκαν» στο ματς σε καμία από τις άλλες τρεις περιόδους και μοιραία έφυγαν από το Φανάρι με το κίτρινο φύλλο αγώνος.
Στον αντίποδα, οι παίκτες του Τζομάκα πήραν τις προσωπικές μονομαχίες και τα ριμπάουντ, απέφυγαν τα πολλά λάθη, έβγαλαν ψυχή στο γήπεδο και έφτασαν δίκαια στη νίκη.
Αρκετός ήταν και ο κόσμος στο κλειστό γυμναστήριο του Καναλακίου για να στηρίξει τις προσπάθειες και των δύο ομάδων.
Για το Καναλάκι σε «δαιμονιώδη» επιθετικά ημέρα, βρέθηκε ο Φώτης Παππάς με 37 πόντους, παίκτης-κλειδί σε άμυνα και επίθεση ήταν ο Σωκράτης Κιτσάκης, απέναντι σε έναν παίκτη έμπειρο, όπως είναι ο Μπάλλας, ενώ οι γηπεδούχοι πήραν πολλές βοήθειες από τους πιτσιρικάδες τους, καθώς οι Πάνου, Τσουμάνης και Χρήστου στάθηκαν πολύ καλά στο ματς. Για τη Νικόπολη οι Πολίτης, Παρούσης και Μπάλλας οδήγησαν την επίθεση.
Το πρώτο δεκάλεπτο σε καμία περίπτωση δεν προμήνυε ποια θα ήταν η εξέλιξη του ματς. Ο Νεκτάριος Βαβέτσης δοκίμασε ένα σχήμα «χαμηλό» με τον Ντίνο Τσιτσώνη στο «4» και η ομάδα της Πρέβεζας έδειχνε κυρίαρχη. Ξεκίνησε με ένα 0-8 σερί, το οποίο έγινε και 2-12, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου. Η ΑΕ Καναλακίου είχε αργές επιστροφές και η Νικόπολη με αρκετούς πόντους στον αιφνιδιασμό βρέθηκε να προηγείται με 14-21 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Νικόπολη σαν... να μην μπήκε καν να παίξει. Ήταν ένα χρονικό σημείο που «κόστισε» στην ομάδα του Βαβέτση. Πέτυχε μόλις 4 πόντους και δέχθηκε 25. Οι παίκτες του Τζομάκα έπαιξαν καλή άμυνα και με τους Παππά και Κιτσάκη να πετυχαίνουν κρίσιμους πόντους, 6'38'' πριν τη λήξη του ημιχρόνου, πέρασαν μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά (23-22). Έξι συνεχόμενοι πόντοι από Παππά και Δάσκαλο, διαμόρφωσαν το 34-25 (μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνη τη στιγμή στον αγώνα), με το σκορ στο ημίχρονο να «κλείνει» στο 39-25.
Στο πρώτο τετράλεπτο της τρίτης περιόδου η Νικόπολη μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να «επιστρέψει» στη διεκδίκηση της νίκης. Τσιτσώνης και Πολίτης με συνεχόμενους πόντους μείωσαν σε 43-37, ωστόσο το Καναλάκι «απάντησε» με τον Παππά και τον Δάσκαλο και κράτησε μια διαφορά (48-37). Πήρε μάλιστα στη συνέχεια πόντους στην επίθεση από τους Τσουμάνη, Χρήστου και Πάνου, φτάνοντας το σκορ στο 57-43. Μπάλλας, Πολίτης και Τσιτσώνης «μάζεψαν» τη διαφορά στους 9 πόντους με τη λήξη του δεκαλέπτου (62-53).
Στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου και πάλι η Νικόπολη «ροκάνισε» τη διαφορά. Μπάλλας και Πολίτης πήραν πάνω τους τις επιθέσεις και μείωσαν σε 62-57. Ο Δάσκαλος σε αυτό το σημείο πήρε προσπάθειες και έδωσε ξανά «αέρα» 9 πόντων στην ομάδα του (72-63).
Ο Τζομάκας μάλιστα έκανε ένα έξυπνο «τρικ» εκείνη τη στιγμή με τον 16χρονο (ύψους δύο μέτρων) Χρήστου πάνω στο Σπύρο Πολίτη. Ο πιτσιρικάς μάλιστα με κλέψιμο και λέι-απ, πέυχε ένα κρίσιμο καλάθι (έκανε το 74-63).
Στο τελευταίο δίλεπτο η Νικόπολη επέλεξε την τακτική των φάουλ για να στείλει στις βολές τους παίκτες του Τζομάκα, ωστόσο δύο χαμένα αμυντικά ριμπάουντ δεν της επέτρεψαν να διεκδικήσει κάτι περισσότερο την ύστατη στιγμή.
Απόλυτα δίκαιη η επικράτηση του Καναλακίου, σε ένα ματς που πιστοποίησε πως οι δύο κορυφαίες ομάδες στον 2ο Όμιλο της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ, είναι οι δύο ομάδες του Νομού Πρέβεζας.
Α.Ε. ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ- ΝΙΚΟΠΟΛΗ 83-73 (14-21, 39-25, 62-53, 83-73)
ΑΕ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ (Τζομάκας): Μήτος-Κώτσης, Κιτσάκης 12, Καούρης, Στύλος, Ματσαϊδώνης, Τσουμάνης 3 (1) , Παππάς 37 (2) , Γείτονας 4, Χρήστου 6, Μπόχτης, Δάσκαλος 13, Πάνου 8.

ΝΙΚΟΠΟΛΗ  (Βαβέτσης) :  Παρούσης 13 (3), Σκανδάλης , Μπούντας ,  Πολίτης  22 (1)  , Βασιλειάδης  3 (1) , Τσιτσώνης 8 (2) ,  Τσαπάρας 4  ,  Δόνος , Θειακός 8, Μπάλλας 15.


Περιγραφή  από το  atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: