Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2011

το Αγρίνιο εάλω : Α.Ο. Αγρινίου -Νικόπολη 73-78


        Έναν εκπληκτικό αγώνα  μπάσκετ παρακολούθησαν σήμερα το απόγευμα οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο ΔΑΚ Αγρινίου. Πρωταγωνιστές ο Νεκτάριος Βαβέτσης και οι παίκτες του , που παρέδωσαν μαθήματα  σύγχρονου μπάσκετ. Παίζοντας , στα τρία πρώτα δεκάλεπτα , άμυνα  και επίθεση για σεμινάριο, καθήλωσαν τα ατού του Αγρινίου και απέδειξαν την κυριαρχία τους  στον αγωνιστικό χώρο. Ο αγώνας ξεκίνησε  με ένα 0-7 για την Νικόπολη και τον Σωτηρίου να δείχνει τα «δόντια» του από την πρώτη επαφή του με την μπάλα. Η συνέχεια ήταν το ίδιο καλή  με τον Τσιτσώνη  να πετυχαίνει  δύο συνεχόμενα τρίποντα,  αν και οι  παίκτες του Α.Ο. Αγρινίου μείωσαν   την διαφορά   και  το δεκάλεπτο τελείωσε  18-20.  Στο δεύτερο  δεκάλεπτο τα μαθήματα για «το πώς  γίνονται τα σουτ τριών πόντων»  συνεχίσθηκαν . Τα τέσσερα τρίποντα της  πρώτης περιόδου  έγιναν  εννέα στο ημίχρονο.  Διδάσκοντες οι Τσιτσώνης, Πολίτης και Σωτηρίου και η διαφορά φτάνει τους 17 πόντους. Στην τρίτη περίοδο η ομάδα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με τον Τσιτσώνη να πιάνει  στον ύπνο τους αντιπάλους και να φτάνει την διαφορά στους 20 , τον  Χρήστο Μπάλλα  να ρίχνει τάπες και να κερδίζει όλα σχεδόν τα ριμπάουντ και τον Γρηγόρη Λίγκο να επιδεικνύει την υψηλή τεχνική του. Ήταν φανερό  πως  οι Αγρινιώτες έχοντας περισσότερες επιλογές θα τα έδιναν όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι παίκτες μας εξαντλημένοι από την υπερπροσπάθεια έμειναν σιγά-σιγά από δυνάμεις.  
Εδώ ο Νεκτάριος Βαβέτσης δίδαξε προπονητική, διαχειριζόμενος τον χρόνο με τέτοιο τρόπο , έτσι ώστε να κρατήσει  η ομάδα  μας μέχρι τέλους την διαφορά ασφαλείας.  Οι παίκτες μας ήταν ο ένας καλύτερος από τον άλλον. Και πώς να μη γινόταν αυτό όταν στην ίδια ομάδα παίζουν :   ο πρώτος σκόρερ της  κατηγορίας με τον πρώτο στα σουτ τριών πόντων, ο καλύτερος ψηλός της κατηγορίας με το καλύτερο τεσσάρι, ο πιο τεχνίτης παίχτης της κατηγορίας με τον έφηβο που  συμμετέχει σε  κρίσιμους  αγώνες χωρίς να έχει την δυνατότητα να προπονηθεί . Από τον Α.Ο. Αγρινίου διασώθηκαν οι  Χρ. Σταυρόπουλος , Τσάσσης και Κ. Σταυρόπουλος.
Πολύ καλή η διαιτησία των Μίγδου , Γαλήνα
Α.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΝΙΚΟΠΟΛΗ 73-78   (18-20, 32-49,46-66,73-78)
ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Κόκκιος) : Παπαγεωργίου, Τάγκας 8, Σταυρόπουλος Χρ. 19 (1), Σταυρόπουλος Κ. 12 , Τασούλης, Τσιαμάκης 10 (1), Καλισσώρας 8 (1), Τσάσσης 12 , Κουδούνας 4. 
ΝΙΚΟΠΟΛΗ  (Βαβέτσης): Κωνής 2, Κωτσάκης, Λίγκου 8 , Πολίτης  22(2)  Χαραλαμπόπουλος, Τρομπούκης,  Τσιτσώνης  17 (5), Σωτηρίου 13 (3), Μπάλλας 16 (1).
Τα αποτελέσματα της  17ης Αγωνιστικής 
Ιόνιος –Φαίακας  53-48, Αστακός –Κρόνος 61-69, Βόνιτσα –ΓΕΑ 87-74, ΑΓΣΙ -Ναύπακτος  79-72, ΑΟ Αγρινίου – Νικόπολη  73-78,  Σπάρτακος- Καναλάκι  46-76 .

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά. Χρειαζόταν αυτό στους αγρινιώτες μετά το άθλιο 76-17 με τον Σπάρτακο.

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΗΚΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΟ BLOG:
"Την ήττα γνώρισε το απόγευμα ο ΑΟ Αγρινίου με 73-78 από την Νικόπολη στο κλειστό του ΔΑΚ Αγρινίου. Ουσιαστικά η ήττα αυτή είναι ένα απρόσμενο δώρο στα Γιάννενα BC που παίρνουν διαφορά 2 βαθμών από τον ΑΟ Αγρινίου και θα έρθουν την μεθεπόμενη αγωνιστική στο Αγρίνιο για το ντέρμπι χωρίς τόσο μεγάλη πίεση για το τελικό αποτέλσμα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο ΑΟ Αγρινίου μπορούμε να πούμε πως υποτίμησε κάπως τον αντίπαλο και μπήκε νωθρά στο παιχνίδι με τη Νικόπολη να παίρνει μια καλή διαφορά από το πρώτο 10λεπτο. Χαρακτηριστική ήταν και η πολύ μεγάλη ευστοχία από τη Νικόπολη που δεν έχασε σουτ και το ημίχρονο έληξε με 32-49 κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα για τον ΑΟ Αγρινίου. Στο τελευταίο 10λεπτο ξύπνησε ο ΑΟ Αγρινίου και λίγο έλειψε να γυρίσει το παιχνίδι καθώς μείωνε συνεχώς τη διαφορά. Από τη σημερινή ήττα σοκ για τον ΑΟ Αγρινίου διασώθηκε ο Τσιαμάκης ενώ από τη Νικόπολη όλη η βασική της πεντάδα βρέθηκε σε εκπληκτική ημέρα."

Ανώνυμος είπε...

ela mori prevezara...h pio istoriki omada einai xoriates....politis arxigos,ntinaras eggiisi kai ball o vraxos....paixtarades,sigxaritiria kai sta alla paidia,apla oi parapano einai stilovates tis omadas kai palioi mou gnorimoi....MAYROS,XTIPA TO PALAMARI............

Ανώνυμος είπε...

kai kati allo....stous mikrous,ton coach(BABETSIS) eprepe na eixate thn tixi na ton exete simpaixti.....are NEK...MEGALI PAIXTOURA......MAYROS

~*BalL*~ είπε...

Xriazomastan ontos mia tetia niki ....k stin teliki mas to xrostage!a k oso gia ta sout pou bikan itan ola eley8era ligi amina den vlaptei....MAYROS MOREEE...S'agapame aderfe!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

"...και λίγο έλειψε να γυρίσει το παιχνίδι καθώς μείωνε συνεχώς την διαφορά."
ΩΡΑΙΑ ρε μεγάλε δημοσιογράφε. Αν έπαιζαν μισή ώρα αγώνα ακόμα ΙΣΩΣ να γύριζε το παιχνίδι.. Βλέπεις οι αγώνες τελειώνουν στα 40 λεπτά.
Καλά και τον Τσιαμάκη που τον είδες διακριθέντα? Ήσουν στο παιχνίδι?
Αλήθεια γιατί "υποτίμησε" την Νικόπολη ο ΑΟ Αγρινίου. Από την Νικόπολη δεν πήγε να χάσει και στον πρώτο γύρο? Δηλαδή θεωρούσε την Νικόπολη ομάδα σαν τον Αστακό και τον Σπάρτακο?