Τετάρτη, Απριλίου 07, 2010

Δεν παίρνει μέρος στα play off η Νικόπολη

        Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, η Νικόπολη δεν θα πάρει μέρος στα πλεϊ οφ , για την διεκδίκηση της ανόδου στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Η απόφαση του Συμβουλίου λήφθηκε μετά από διεξοδική συζήτηση για το αν θα ωφελήσει ή όχι το άθλημα και το σωματείο η συμμετοχή σαυτή την διαδικασία. Κρίθηκε ομόφωνα ότι η συμμετοχή δεν θα είναι υπέρ της Νικόπολης και του αθλήματος. Η παρουσία της ομάδας στα πλεϊ οφ θα νομιμοποιούσε τις διφορούμενες αποφάσεις της διοργανώτριας ΕΣΚΑΒΔΕ και πολύ περισσότερο την "ερμηνεία" που δόθηκε στην από 22 Ιουνίου 2009 " Ειδική Προκήρυξη", με την από 5 Ιανουαρίου 2010 "Συμπλήρωση προκήρυξης" .
           Για την ενημέρωση των φιλάθλων της περιοχής οφείλουμε κάποιες διευκρινήσεις. Τα όσα αναφέρονται παρακάτω δεν υπάρχουν βέβαια  στην απόφαση του Δ.Σ.
           Είναι γνωστό πως τα πρωταθλήματα μπάσκετ στην περιοχή μας τα διεξάγει η τοπική ένωση των σωματείων η ΕΣΚΑΒΔΕ. Σύμφωνα με το καταστατικό της υποχρεούται, με ειδική προκήρυξη κάθε χρόνο, να προσδιορίζει το σύστημα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων (πόσοι αγώνες , σε πόσες φάσεις, πως θα βαθμολογούνται οι ομάδες, ποιες θα προβιβάζονται ,ποιες θα υποβιβάζονται κλπ) και να καλεί τις ομάδες που δικαιούνται να αγωνισθούν να υποβάλλουν δηλώσεις συμμετοχής. Για την σύνταξη των προκηρύξεων λαμβάνονται υπόψη οι κανονισμοί της ΕΟΚ και οι αντίστοιχες προκηρύξεις άλλων ενώσεων. Η τοπική μας ένωση η ΕΣΚΑΒΔΕ, προφανώς από αδυναμία των αρμοδίων, αδυνατεί να συντάξει μια προκήρυξη που δεν θα επιδέχεται  αμφισβήτηση και δεν θα χρειάζεται διευκρίνηση . Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προσφυγή στην δικαιοσύνη από την Δόξα Άρτας, πριν λίγα χρόνια, για να «ερμηνευθεί» η προκήρυξη. Αυτονόητο είναι ότι οποιαδήποτε αμφισβήτηση πρέπει να λυθεί μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος . Πολλές φορές όμως η προκήρυξη – έστω και αν οι συντάξαντες ήθελαν άλλα να πουν – είναι σαφής και δεν χρήζει «διευκρινήσεων» «προσθηκών» κλπ.
                                                               Η προκήρυξη  φέτος 
           Φέτος η αδυναμία των αρμοδίων να συντάξουν μία σαφή προκήρυξη ήταν ολοφάνερη. Υπάρχουν δύο προκηρύξεις που φέρουν τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου (168/22.6.2009) με διαφορετικό περιεχόμενο. Η πρώτη (εικ. 1, 2) δόθηκε στα σωματεία , η δεύτερη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΣΚΑΒΔΕ (εικ. 3,4) . Η διαφορά τους φαίνεται στην παρ. 1 του άρθρου 4.
          Στην συνέχεια, με το πρωτάθλημα να έχει φτάσει στην μέση , στέλνεται στα σωματεία έγγραφο (αριθμ. πρωτ. 369/5.1.2010) (εικ. 5) με θέμα : "Συμπλήρωση προκήρυξης Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ " το οποίο προσθέτει στην παρ. 2 του άρθρου 4 την πρόταση : « Υπολογίζονται τα αποτελέσματα των μεταξύ των αγώνων από την Α φάση»
         Τι μεσολάβησε λοιπόν από τις 22 Ιουνίου 2009 μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2010 και χρειάσθηκε η αρχική προκήρυξη της ΕΣΚΑΒΔΕ να "ερμηνευθεί" ? Αυτοί που την συνέταξαν δεν είδαν το "αδιευκρίνιστο" σημείο της προκήρυξης μέχρι τουλάχιστον την ημέρα έναρξης του πρωταθλήματος? 
           Θαυμάστε τα υπέροχα ελληνικά : " Διευκρινίζεται ότι στην Προκήρυξη της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ περιόδου 2009-2010, δεν γίνεται αναφορά στο άρθρο 4 , παρ. 2 σχετικά με τον υπολογισμό των αγώνων της κανονικής περιόδου . Συνεπώς στο άρθρο 4, παρ. 2 γίνεται η παρακάτω προσθήκη : …»
           Τι πάει να πει «διευκρινίζεται» ? Όλα τα σωματεία γνώριζαν ότι στην παρ. 2 του άρθρου 4 δεν γίνεται καμία αναφορά , για  το αν υπολογίζονται ή όχι οι αγώνες της κανονικής περιόδου . Και αφού στην προηγούμενη παράγραφο 1 υπάρχει σαφής αναφορά στον υπολογισμό των αγώνων της κανονικής περιόδου, στην δε παρ. 2 ουδέν  σχετικό αναφέρεται  , ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ότι ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ο υπολογισμός των αγώνων της κανονικής περιόδου. Η άποψη αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι σε όλες τις προκηρύξεις των άλλων Ενώσεων για την ανάδειξη του πρωταθλητή, οι ομάδες που θα αγωνισθούν στο τελικό θέλουν τρεις νίκες , χωρίς να υπολογίζονται οι αγώνες της κανονικής περιόδου.
            Και τι πάει να πει «συνεπώς»? Επειδή δεν αναφέρθηκε στην αρχική προκήρυξη, επακόλουθο (= συνεπώς)  είναι ότι  πρέπει να γίνει προσθήκη ? Τι είδους λογικοί  ακροβατισμοί είναι αυτοί ?
         ΤΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΕΔΩ?
        Καταρχήν υπάρχει φανερή αδυναμία χρήσης της ελληνικής γλώσσας . Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την αλαζονεία του τύπου «εμείς διοικούμε, ότι θέλουμε αποφάσεις παίρνουμε ….» , οδηγεί στο να μη γίνεται έλεγχος για το τι ακριβώς γράφουν στις προκηρύξεις και να τις αλλάζουν, τροποποιούν, «ερμηνεύουν» όπως θέλουν. Όλα αυτά μαζί με το ότι «βόλευε» κάποιες ομάδες η συγκεκριμένη «διευκρίνιση», οδήγησαν στα παραπάνω τραγελαφικά. 
         Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια ασάφεια υπάρχει και στις προκηρύξεις των παιδικών πρωταθλημάτων. Αυτή την στιγμή δεν γνωρίζουμε ποιες ομάδες θα παίξουν μετά τους αγώνες τις Κυριακής. Θα αποφασίσουν προφανώς όχι με αγωνιστικά κριτήρια αλλά με μοναδικό κριτήριο πως θα «βοηθήσουν» κάποιες ομάδες να προχωρήσουν στον τελικό. 
        Δεν πέρασε εξάλλου ούτε ένας χρόνος που άλλα έγραφε η προκήρυξη των παίδων (αφού βέβαια την άλλαξαν δύο φορές ) και άλλους αγώνες  ορίσαν
 http://atlasprevezas.blogspot.com/search?updated-max=2009-04-04T17%3A38%3A00%2B03%3A00&max-results=10 
                                                                                                                   Δημ. Κωνής

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΤΕ..ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ...ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΤΕ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΧΡΗΜΑΣΤΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΣΤΑ ΠΛΕΙ-ΟΦ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ..ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ..ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗΓ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΑ ΠΛΕΙ-ΟΦ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ..ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΚΑΛΑ ΤΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Η ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΝΤΑ..ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. 1ο Η ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ. ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΑΠΟ Γ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ. ΤΡΟΜΑΞΑΝ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ.Η ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΕΠΕΣΕ 6 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΡΙΕΣ. 2ο ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ 6 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΚΑΒΔΕ. ΨΑΞΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΟΣ. 3ο ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΕΣ. ΒΟΝΙΤΣΑ, ΛΟΥΡΟΣ, ΚΑΝΑΛΑΚΙ, ΑΤΛΑΣ. 4ο ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΦΗΒΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ, ΜΙΝΙ ΚΑΙ ΠΡΟΜΙΝΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΗΣ. ΓΙΑ ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΙ ΕΣΥ ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΥΖΙΚΟΣ Υ.Γ. ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΩΝ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ρωτήστε τον ΑΣΤΑΚΟ αν διαλύσαμε την ομάδα και αν όλες τις ομάδες τις παίξαμε στα ΙΣΑ μέχρι τέλους... Δείτε τα αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων ...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν γράφετε για τις διαιτησίες του Μίγδου στον Λούρο και του Σιόρεντα στο Αγρίνιο ?

Ανώνυμος είπε...

Αν βρεί ευκαιρία ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων,θα ασχοληθεί και με τα παιδικά και με τα μίνι. Μη βιάζεσθε , δεν είδατε ότι την πρώτη φάση στα μίνι την ξεπέταξε αμέσως; Τα έχει όλα υπό έλεγχο.
"και μην έχοντας πιο κάτω άλλο σκαλί...να κατρακυλήσεις πιο βαθιά στου κακού τη σκάλα. Κ.ΚΑΒΑΦΗΣ"
Ελπίζω να μη χρειάζεται ερμηνεία.

Νίκος Μπακογιώργος Βόνιτσα

Ανώνυμος είπε...

Το παρακάτω σχόλιο αναρτήθηκε στο Basket Forum και ηταν απάντηση στα όσα γράφει στο πρώτο σχόλιο ο ανώνυμος (που φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο ανώνυμος )
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ :
" επειδη φαίνεται πως μάλλον παιζεις το ρόλο του νομικού συμβούλου της ΕΣΚΑΒΔΕ και επειδή προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις τους αναγνώστες του φόρουμ θα σου θυμίσω (αν και είμαι σίγουρος πως ξέρεις) πως το σύστημα των πλέι οφ τότε ήταν διαφορετικό.Τότε λοιπόν οι τέσσερις πρώτες ομάδες έμπαιναν στα πλέι οφ εκτός αν η μία ομάδα είχε διαφορά από την επόμενη τρείς βαθμούς, και συνέχιζε να ισχύει η βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Τότε λοιπόν πήγαν στα πλέι οφ οι τρείς πρώτες ομάδες : ΛΕΥΚΑΔΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΔΟΞΑ ΑΡΤΑΣ Τέταρτη δεν υπήρχε καθως η ΝΙΚΟΠΟΛΗ είχε τρεις βαθμούς διαφορά απο την προηγούμενη.Επαιξε λοιπόν ενα παιχνίδι η Αρτα με τον Παναιτωλικό όπου κέρδισε ο Παναιτωλικός και αμέσως μετα παραιτήθηκε αφού στέρησε το βαθμό από από την Αρτα και έκανε δωράκι στη Λευκάδα. Αυτό αγαπητέ ειναι αλλόιωση πρωταθλήματος και τότε φώναξε η Αρτα, αλλά δεν καταφερε τίποτα όπως συνήθως γίνεται. Πέρυσι τιμωρημένος ο Παναιτωλικός στα πλέι οφ κεκλεισμένων των θυρών,ορίζεται το παιχνίδι του με τον Κερκυραικό που ήταν 1-1 στις νίκες και με το νέο πλέον σύστημα μετράνε οι τρείς νίκες και όχι η βαθμολογία , παραιτείται ο Κερκυραϊκος και ξετειμωρείται ο Παναιτωλικός για να παίξει με τη Βόνιτσα με κόσμο χωρίς καν να έχει γίνει παιχνίδι.Αυτό αγαπητέ είναι αλλοίωση πρωταθλήματος.Φέτος παραιτήθηκε η Νικόπολη χωρις να επηρεάζει την κατάσταση αφου στον τελικό θα είναι και δίκαια οι δυο ομάδες του Αγρινίου. Μη σκαλίζεις λοιπόν τα σκ...ά γιατι βρωμάνε περισσότερο εκπροσωπε τύπου των...απίθανων, που εκτός από τους δύο μάγειρες ( ξέρεις εσύ) οι άλλοι έχουν μαύρα μεσάνυχτα για το τι γίνεται στην Ενωση.

Ανώνυμος είπε...

καλα τους τα λες δικε μου. ολα στημενα κι ολα για παρτι τους. γι αυτους μονο αγρινιο υπαρχει. μη νομιζεις και μας τους υπολοιπους αιτωλοακαρνανες στην παντα μας εχουν. μας σφυριξε αγωνα μινι με μεσολογγι παικτρια της ομαδας του "προεδρου" και αδελφη παικτη του μεσολογγιου. να δεις πως μας παιζει η διαιτησια με τις ομαδες του αγρινιου. φετος ομως εχουμε καλη ομαδα στο μινι και τους αφησαμε πισω. ουστ. ναυπακτος 2010

Ανώνυμος είπε...

ξεχασα. ξερουμε ολοι ποιος ειναι ο α ανωνυμος. να τον ξεσκεπασουμε. ναυπακτος 2010

Ανώνυμος είπε...

ξεσκεπάστε τον ...
Μιλάς για την κόρη του Γιώτη;
Και εσας τους άλλους Αιτωλοακαρνανες σας έχουν για πέταμα.Τα μάθατε τι έγινε χθες την Λευκάδα;Πήγε η Βόνιτσα να παίξει μινι96 αλλά η Λευκαδα ειχε παραιτηθει χωρις να τους ενημερώσει κανένας από την ΕΣΚΑΒΔΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΧΟΛΙΟ ΕΧΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ...

admin είπε...

ΣΤΕΙΛΤΩ ΞΑΝΑ ,
ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΧΘΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή βγαίνουν οι Γαλάτες και νομίζουν ότι κάνουν την εαρινή τους επανάσταση. Την ίδια εποχή δηλαδή που βγαίνουν και τα σαλιγκάρια. Οι Ρωμαίοι όμως απουσιάζουν.
Αντί λοιπόν να συμμαζέψουν τις ομάδες τους που πήγαν άπατα και να πληρώσουν ότι και όσα χρωστάνε , βγήκανε στη σέντρα και καταξευτιλίζονται.
Φίλοι μου, πρώτα φτιάχνουμε το σπίτι μας και μετά ζητάμε τη βοήθεια του κοινού.
Αμάν πιά !

Ανώνυμος είπε...

" Αντί λοιπόν να συμμαζέψουν τις ομάδες τους που πήγαν άπατα και να πληρώσουν ότι και όσα χρωστάνε ..."
ΒΛΕΠΩ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΑΠΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ;

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να κάνω μια δήλωση γιατί κάποιοι δεν ξεχωρίζουν το αυτονόητο. Σ' αυτό το blog αλλά και σε άλλα γράφω την αποψή μου και πιθανώς κάποιες σκέψεις μου. Δίνω στατιστικά και καταγγέλω ότι δε μου αρέσει, όπως πιστεύω κάνετε όλοι. Το κάνω πάντα ενυπόγραφα γιατί πάντα έχω το θάρρος της γνώμης μου. Π.χ. μέχρι το 13ο σχόλιο που διαβάζω τώρα σ' αυτό το blog είναι δικό μου μόνο ένα και έχει την υπογραφή μου. Όποιος λοιπόν μου χρεώνει πράγματα που δεν έχω γράψει είναι, κατά τη γνώμη μου ανόητος. Επίσης θέλω να τονίσω ότι δεν έχω τη διαχείριση αυτού του blog ούτε βέβαια κάποιου άλλου. Ας ψάξουν αλλού τις δικαιολογίες οι αρμόδιοι. Θεόδωρος Μυζίκος