Δευτέρα, Απριλίου 26, 2010

Η ανακοίνωση του Παναιτωλικού

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ερασιτέχνης Παναιτωλικός την  Κυριακή 18 Απριλίου  μετά τον  1ο αγώνα  για τα  play-off με αιχμές κατά της διαιτησίας και της ΕΣΚΑΒΔΕ. Το δημοσιεύουμε έστω και  με καθυστέρηση  έτσι για την ιστορία !

Πηγή : http://www.allsportsmag.gr/news.php?readmore=782

Γ.Φ.Σ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
Σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που έγινε την Κυριακή το πρωί και μετά από πολύωρη συζήτηση και εκτίμηση της κατάστασης, που διαμορφώνεται τόσο από τα αποτελέσματα όσο και από τις αποφάσεις και τις πρακτικές των αρμοδίων οργάνων διοργάνωσης (Δ.Σ. της ΕΣΚΑΒΔΕ και σύνδεσμος Διαιτητών Ηπείρου) του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ και στο οποίο συμμετείχε και συμμετέχει αγωνιζόμενο στον τελικό των πλέϊ-οφ, το τμήμα Καλαθοσφαίρισης του Γ.Φ.Σ. Παναιτωλικός,
ΟΜΟΦΩΝΑ  και σε πλήρη απαρτία αποφάσισε να προβεί δημόσια και με αποφασιστικό τρόπο σε καταγγελία  της τακτικής των υπευθύνων του Συνδέσμου Διαιτητών Ηπείρου. Μια τακτική και μια συμπεριφορά ευθέως εχθρική κατά του ιστορικού μας συλλόγου.  
  Το Δ.Σ. του Γ.Φ.Σ. Παναιτωλικός εκπροσωπώντας χιλιάδες φίλους του συλλόγου μας και ακόμη περισσότερες  χιλιάδες φίλους του ερασιτεχνικού αθλητισμού, συναισθανόμενο το τεράστιο βάρος της ευθύνης που η μεγάλη και ένδοξη ιστορία του συλλόγου μας του επιφορτίζει, μια ιστορία με  μοναδικές περγαμηνές σε όλα τα αθλήματα που κατά καιρούς είχε στους κόλπους του βροντοφωνάζει προς όλες τις κατευθύνσεις:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΣΗ - ΞΕΠΕΡΑΣΑΤΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ.
  
  Το παρασκήνιο που στήθηκε από την αρχή της φετινής χρονιάς –και όχι μόνο- με την ανοχή, ίσως συγκάλυψη αν όχι καθοδήγηση, πολύ συγκεκριμένων  προσώπων πρέπει να ηττηθεί, να ξεμπροστιαστεί και να παραδοθεί στη χλεύη της φίλαθλης κοινής γνώμης.
     Στο παρασκήνιο αυτό συμμετέχουν δυστυχώς όχι μόνο άνθρωποι και πρόσωπα που έχουν ρόλους και αρμοδιότητες. Φαίνεται ότι συμμετέχουν ενεργά και με πρωταγωνιστικό ρόλο πρόσωπα που κινούνται στις παρυφές άλλων και ανταγωνιστικών προς το σύλλογο μας, ομάδων. Δυστυχώς αυτοί είναι…. Αγρινιώτες!!!! Και δυστυχώς με τις ενέργειες τους  προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στο σύλλογο τους που και αυτός κατά το παρελθόν έχει επιδείξει αθλητικές επιτυχίες.  
  Στο παρασκήνιο αυτό έχουν συσπειρωθεί και παρέχουν αφειδώς «υπηρεσίες» και σε βάρος των αγωνιστικών συμφερόντων του Γ.Φ.Σ. Παναιτωλικός, μερίδα των διαιτητών που ανήκουν τόσο στο Σύνδεσμο Ηπείρου όσο και στον Σύνδεσμο Άρτας. Και τις «υπηρεσίες» αυτές δεν τις ανιχνεύσαμε σε έναν ή δύο αγώνες. Τις διακρίναμε καθ’ όλη την διάρκεια της φετινής περιόδου. Τις «απολαύσαμε» στην πλάτη μας και σε αγώνες που κερδίσαμε και σε αγώνες που χάσαμε. Τις παρατηρήσαμε σε αγώνες όπου ΔΕΝ αγωνιζόταν καν η δικιά μας ομάδα.
   
  Αποκορύφωμα των «καλών υπηρεσιών» που προσφέρονται θυσία στο βωμό του «ευ αγωνίζεσθε» η συμπεριφορά για μια ακόμη φορά και αγώνα, του διαιτητή κ. Τσώνου από την Άρτα στον πρώτο αγώνα των πλεϊ-οφ και τελικό μεταξύ της ΓΕΑ και του Γ.Φ.Σ Παναιτωλικός που έγινε το Σάββατο 17 Απριλίου 2010  στο ΔΑΚ Αγρινίου. Υπηρεσίες καταδικαστικές και σφαγιαστικές κατά της ομάδας μας και υπέρ φυσικά της αντιπάλου ομάδας.
   
  Παρά  τη συμπεριφορά αυτή και προς τιμή των υπέροχων φιλάθλων μας  (οι ανταγωνίστριες ομάδες ούτε το 1/20 δεν μπορούν να έχουν) που κάποιοι εκ των διοικούντων το τοπικό μπάσκετ (π.χ. ΕΣΚΑΒΔΕ) βάφτισαν χούλιγκαν και με άλλα κοσμητικά, δεν δημιούργησαν το παραμικρό αποθεώνοντας στο τέλος και μετά την ήττα –όπως ήρθε- τους παίκτες της ομάδας μας. Και ακριβώς αυτή είναι η απάντηση μας σε όλους αυτούς που καλλιέργησαν, υπέθαλψαν το παρασκήνιο που καταγγέλλουμε.
   
  Ο Γ.Φ.Σ.Παναιτωλικός αποδεικνύει συνεχώς ότι δεν είναι τυχαία, μια κοινωνική και αθλητική ατμομηχανή ότι δεν είναι τυχαία ένας γίγας αθλητικής παράδοσης και σεβασμού του αντιπάλου, ότι δεν είναι τυχαία ο πρωταθλητής σε αγωνιστικό και κοινωνικό επίπεδο. Και αυτό το αποδεικνύει καθημερινά. Και όσο αν κάποιες γνωστές «κωλοπετινίτσες» που είτε κατοικοεδρεύουν στην πόλη του Αγρινίου είτε σε άλλη πόλη του νομού ή της περιφέρειας δεν  κατανοούν αυτή την αδήριτη πραγματικότητα η παρουσία μας και οι κάθε είδους νίκες μας θα γίνονται εφιάλτες στα όνειρα τους και τις φιλοδοξίες τους. Και η πελώρια διαφορά μας με όλες αυτές τις «κωλοπετινίτσες» είναι ότι ο Γ.Φ.Σ. Παναιτωλικος στηρίχθηκε και στηρίζεται πάντα στο ΕΜΕΙΣ και ποτέ στο ΕΓΩ και αυτή η διαφορά είναι τεράστια και για τον αθλητισμό που εμείς υπηρετούμε με προσωπικές και οικονομικές θυσίες αλλά και στην κοινωνία.
  

  Και κλείνοντας αυτή μας τη διαμαρτυρία και για να προστατεύσουμε το κύρος του Συλλόγου μας δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση στον δεύτερο αγώνα των πλει-οφ δεν θα δεχτούμε διαιτητή εκ των δύο συνδέσμων που υπάρχουν στην περιοχή ευθύνης της ΕΣΚΑΒΔΕ.
   
  Δηλώνουμε δε ότι εάν προβληθούν επιχειρήματα ότι δεν υπάρχουν άλλοι ελεύθεροι διαιτητές θα ζητήσουμε να αναβληθεί ο αγώνας το Σάββατο και να γίνει Κυριακή.
   
  Σε κάθε δε περίπτωση τα έξοδα μετάκλησης διαιτητών αξιολογημένων που ανήκουν σε όλους Συνδέσμους θα καταβληθούν από εμάς.

  Για το τελευταίο θέμα θα εκδοθεί άλλη ανακοίνωση μετά από τις συνεννοήσεις που θα υπάρξουν….
    
  Σε περίπτωση που στα παραπάνω αιτήματα μας ισχύσει το «φωνή βοώντος εν τι ερήμω» ο Γ.Φ.Σ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ νίπτει τας χείρας του……… 

Αγρίνιο 18 Απριλίου 2010ΤΟ Δ.Σ.

 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ :
http://eskavde.gr/website/images/stories/1.pdf 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"...Επιφυλάσσεται δε να προσφύγει στη
δικαιοσύνη εάν οι εξηγήσεις του Δ.Σ. του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ δεν στοιχειοθετηθούν και
αφήσουν σκιές κατά προσώπων και θεσμών..."
Ποιές εξηγήσεις περιμένουν να στοιχειοθετηθούν ? Οι χαρακτηρισμοί είναι χαρακτηρισμοί και δεν "στοιχειοθετούνται ". Αν καποιος νομίζει ότι θίγεται ας κάνει μήνυση. Για να μάθουμε και εμεις ποιός βλέπει τον εαυτό του στους χαρακτηρισμούς...Και να γελάσουμε...
Ωραίο και το ανέκδοτο με τους "θεσμούς" . Απο που και ως που ρε μεγάλοι η ενωση αθλητικών συλλόγων είναι θεσμός ? Αυτό που λέει ο τίτλος είστε και τίποτε άλλο... Διαβάστε και κανένα λεξικό να μάθετε τι παει να πει θεσμός...

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ.
Η ΕΣΚΑΒΔΕ ΖΗΤΑΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ...
ΚΑΙ ΟΤΑΝ "ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ" ΤΟΝ "ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ" ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ... ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΤΑΝ "ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΝ" ΤΟΝ "ΣΥΝΤΑΚΤΗ" ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ: ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ...ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ !

Ανώνυμος είπε...

Το σενάριο είναι απλό : Αν νικήσει η ΓΕΑ αύριο , θα συγχωρηθουν ολα... Αν νικήσει ο Παναιτωλικός τον περιμένει ότι και την Βόνιτσα πέρυσι...

Ανώνυμος είπε...

Tώρα οφείλετε να βάλετε και τη νέα ανακοίνωση του Παναιτωλικού.Όταν τη διαβάσετε θα μετανιώσετε που δημοσιεύσατε την πρώτη.Αν δεν την είδατε: basketblog.gr στη Γ΄Εθνική.
Μόνο προσέξτε μη λερωθείτε από τα σάλια.

Ανώνυμος είπε...

Είδα ένα σχόλιο στο basketforum.gr/ΕΣΚΑΒΔΕ.
Σας το παραθέτω αυτούσιο:
"Δύο ανακοινώσεις εξέδωσε ο Παναιτωλικός. Μετά το πρώτο μάτς των πλέι οφ που έχασε από τη ΓΕΑ , έβριζε διαιτητές , ΕΣΚΑΒΔΕ, απειλούσε . Η ΕΣΚΑΒΔΕ απάντησε με απειλές για μυνήσεις, ο διαιτητής που σφύριξε τον τελικό ζητούσε εξηγήσεις απειλώντας. Ενας χαμός. Αφού πήρε το πρωτάθλημα ευχαρίστησε τους διαιτητές,την ΕΣΚΑΒΔΕ για την άριστη διοργάνωση και αν είπαν και μια κουβέντα παραπάνω ήταν λόγω της έντασης.Ρε παιδιά τα σάλια θα πνίξουν το Αγρίνιο. Εντάξει Αγρινιώτες είστε όλοι ,δε σας τιμωρούν σας συγχωρούν."

Ανώνυμος είπε...

"...Όταν τη διαβάσετε θα μετανιώσετε που δημοσιεύσατε την πρώτη..."
Τι εννοεί ο ανώνυμος ποιητής? Δεν έπρεπε να δημοσιευθεί η πρώτη ανακοίνωση ? Τι είδους μετάνοιες ζητάει? Μήπως σαυτόν απευθύνονταν οι χαρακτηρισμοί (=ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΥΒΕνΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ) της πρώτης ανακοίνωσης? ΑΛΗΘΕΙΑ άκουσε τα συνθήματα (ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ (!) των φιλάθλων του Παναιτωλικού στον αγώνα ?
ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΑΡΓΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΚΑΒΔΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ?