Σάββατο, Μαρτίου 26, 2011

ήττα στις λεπτομέρειες : Κρόνος -Νικόπολη 67-60

Έξι χαμένες βολές  και τέσσερα λάθη των παικτών μας ήταν αρκετά για να πάρει  ο Κρόνος την νίκη στο σημερινό αμφίρροπο παιγνίδι που έγινε στο   κλειστό του ΕΑΝΚ Ιωαννίνων. Ο αγώνας , που κρίθηκε στις λεπτομέρειες , έδειξε ότι η διαφορά στην βαθμολογία ήταν πλασματική. Οι παίκτες του Νεκτάριου Βαβέτση ήταν φανερό ότι  πίστευαν στην νίκη. Στο πρώτο δεκάλεπτο το προβάδισμα στο σκορ άλλαζε  συνεχώς χέρια,  ένα όμως  τρίποντο του Κοντού στο τελευταίο δευτερόλεπτο  δίνει  το προβάδισμα στον  Κρόνο  με 15-14. Τα δύο συνεχόμενα τρίποντα πάλι του Κοντού , με την έναρξη του δεκαλέπτου, έδωσε προβάδισμα 7 πόντων στον Κρόνο.  Στην συνέχεια η ομάδα μας ισορρόπησε τον αγώνα παίζοντας πολύ καλή άμυνα  και  μείωσε την διαφορά  στο τέλος του ημιχρόνου στους δύο πόντους. Η αστοχία  όμως στις βολές  στο δεκάλεπτο αυτό, ήταν χαρακτηριστική. Στο τρίτο δεκάλεπτο  η Νικόπολη αν  και πήρε προβάδισμα, το έχασε   με δύο συνεχόμενα λάθη  και έμεινε  πάλι πίσω με διαφορά πέντε πόντων, που μειώθηκε  όμως στους δύο στα μέσα της  τελευταίας περιόδου. Μέχρι το  39’ του αγώνα όλα παιζόταν.  Στο τέλος ο Κρόνος πήρε την διαφορά με  έξι   συνεχόμενες βολές. Από την Νικόπολη ξεχώρισαν με την απόδοσή τους οι Μπάλλας ,Λίγκος  και Πολίτης και από τον Κρόνο που είχε περισσότερες επιλογές  οι Κοντός και Τσουμάνης.
Πολύ καλή η διαιτησία των Τζιμογιάννη, Μαντήλα.
Θα πρέπει να σημειώσουμε τις φανερές αδυναμίες που έδειξε η γραμματεία στην διαχείριση του αγώνα. Δεν ήταν μόνο το προβληματικό 24αρι, ήταν και τα προβλήματα  στο χρονόμετρο και του φύλλο αγώνα. Αν κάποιος ή κάποια είναι ή θέλουν να γίνουν  διαιτητές του μπάσκετ δεν σημαίνει ότι αυτόματα μπορεί να γίνουν και κριτές. Ας ελπίσουμε πως στους αγώνες των play-offs  η γραμματεία θα  είναι αντίστοιχη  της κρισιμότητας τους.
ΚΡΟΝΟΣ- ΝΙΚΟΠΟΛΗ  67-60 (15-14,28-26,48-43, 67-60)
ΚΡΟΝΟΣ (Πάνου) : Τώνης 3, Φυραρίδης 3,Κοντός 26 (3),Τσιρώνης 2, Μιχαήλ, Σχίζας 2, Τσουμάνης 10, Αγγέλης 4 , Τάσσης 6, Αυγερινός 11.
ΝΙΚΟΠΟΛΗ (Βαβέτσης): Σακκάς , Λίγκος 12 (2)  ,Τζώρας , Αρταβάνης, Πολίτης 20, Τρομπούκης, Τσιτσώνης 7 (1), Μπουτόπουλος 2,  Σωτηρίου , Μπάλλας 19. 
Τα αποτελέσματα  της  22ης Αγωνιστικής  
Αστακός-Ιόνιος 54-48 , Βόνιτσα  - Α.Ο. Αγρινίου 58-80,   Φαίακας – ΑΓΣΙ 75-64 ,  Ναύπακτος –Σπάρτακος 20-0ΓΕΑ-  Καναλάκι  77-80 ,   Κρόνος -Νικόπολη  67-60

Η λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος  βρίσκει την ομάδα μας στην τέταρτη θέση . Θα παίξει  στα  play-offs   με αντίπαλο  τον Κρόνο , ξεκινώντας  με 2-0 υπέρ του Κρόνου. Δύσκολη η επίτευξη του στόχου  για τον τελικό,  αλλά όχι και ακατόρθωτη.

3 σχόλια:

ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΥΖΙΚΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ? ΣΤΗΝ ΕΣΚΑΒΔΕ ΔΙΑΔΟΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΠΡΕΒΕΖΑ ΠΑΕΙ ΤΑΡΤΑΡΑ - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ - ΕΧΑΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ - ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΖΕΣ ΜΟΝΟ ΝΙΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥΧΩΝΑΝ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΚΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓΣΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΤΟ 2 ΓΥΡΟ ΕΙΣΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ. ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΣΑΦΚΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΚΟΥΠΑ. ΚΑΙ ΠΟΥΣΑΙ ΧΑΘΗΚΕΣ? ΑΦΗΣΕΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ ΣΤΟΝ ΜΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΚΕΣ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ. ΚΑΙ Ο ΒΑΒΕΤΣΗΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ? ΕΓΙΝΕ ΣΑΝ ΔΡΥΙΔΗΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ Α? ΤΙ ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ? ΔΕΝ ΧΩΡΑΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΣΤΡΙΜΟΓΜΕΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΡΕΒΕΖΑ ΘΑΧΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ Α1. ΤΟΝ ΑΤΛΑ...

Ανώνυμος είπε...

παμε για νικη το σαββατο στο κρονο