Σάββατο, Ιανουαρίου 25, 2014

Μεγάλη νίκη μέσα στην Άρτα : Δόξα Άρτας - Νικόπολη 72-80

         Νικήτρια έφυγε σήμερα το απόγευμα η Νικόπολη από το ΔΑΚ  Άρτας μετά από ένα  μεγάλο παιγνίδι που είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι. Ένταση , πάθος  και στο τέλος αντιαθλητική συμπεριφορά  από  2-3 παίκτες της Δόξας, που οδήγησε δύο από αυτούς (Ψίλιας, Μπαρτζώκας) στα αποδυτήρια (ντισκαλιφιέ) τους οποίους  και ακολούθησε  με λαθεμένη απόφαση των διαιτητών και ο Βασιλειάδης της Νικόπολης.
            Με την έναρξη του αγώνα η Νικόπολη πέρασε μπροστά στο σκορ, με τους Κακιούζη, Τσιτσώνη και Βασιλειάδη να δίνουν λύσεις στην επίθεση. Στο τέλος όμως του δεκαλέπτου    η ολοφάνερη αδυναμία  στα ριμπάουντ, έδωσε στην Δόξα  το  ευκαιρία να προηγηθεί με 16-13 λίγο πριν το τέλος. Ένα τρίποντο όμως του Τσιτσώνη  έληξε το δεκάλεπτο  16-16. Διορθώνοντας τις λαθεμένες επιλογές οι παίκτες του Νεκτάριου Βαβέτση  πήραν προβάδισμα 6 πόντων στο ημίχρονο , χωρίς όμως να έχουν σταθερή την  απόδοσή τους.
                Η αρχή του τρίτου δεκαλέπτου έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες  της Δόξας Άρτας να ελπίζουν . Με εύστοχους τον  Τσαμπά και Παπαμιχαήλ έφθασαν να προηγηθούν  για τελευταία  φόρα  42-40. Από το σημείο  εκείνο  μέχρι και το τέλος του αγώνα ,  με πρωτεργάτες τον αρχηγό Σπύρο Πολίτη  (απάντησε με τρίποντο και έκανε το σκορ 42-43) και  τον φανερά  επηρεασμένο στην αρχή του αγώνα  από τον πρόσφατο  τραυματισμό του Χρήστο Μπάλλα (13 πόντους, 5 κερδισμένα φάουλ σε ένα δεκάλεπτο)   η Νικόπολη πέρασε μπροστά (έφτασε την διαφορά ακόμα και 10 πόντους)  και πήρε την νίκη.  
           
Οι αντίπαλοι  μόνο με το  δυνατό παιγνίδι τους μείωσαν την διαφορά στους 2 πόντους , οδηγήθηκαν όμως εύκολα σε αντιαθλητική συμπεριφορά  βλέποντας ότι το παιγνίδι ήταν χαμένο  γιαυτούς. Αυτό που προκάλεσε  μεγάλη εντύπωση ήταν η απαράδεκτη (για την εμπειρία του)  συμπεριφορά του Μπαρτζώκα  που χωρίς φανερή αιτία δημιούργησε επεισόδιο σε βάρος του Ντίνου Τσιτσώνη  (του επιτέθηκε και τον απώθησε βίαια μετά το τέλος  αποτυχημένης επιθετικής προσπάθειας του και φεύγοντας από τον αγωνιστικό χώρο τον έφτυσε) .
 ΔΟΞΑ ΑΡΤΑΣ - ΝΙΚΟΠΟΛΗ 72-80  (16-16, 28-34, 42 -47, 72-80
ΔΟΞΑ ΑΡΤΑΣ (Κιφοκέρης)  : Ψίλιας 1, Βασιλείου 3(1), Φορτωτήρας 4,  Κυριακού 2, Καρανίκας,  Καυκιάς 12, Τσαμπάς 15(1), Παπαμιχαήλ 19, Μάγκος 18,  Παππάς , Ρήγας Μπαρτζώκας 9.

ΝΙΚΟΠΟΛΗ  (Βαβέτσης) :  Παρούσης 3 (1), Σκανδάλης , Μπούντας , Τσάρας,  Κακιούζης  15 (2) Πολίτης 11 (1)  , Βασιλειάδης 13 (2)  , Τσιτσώνης 18 (3) ,  Δόνος , Θειακός 6, Μπάλλας 14.



Δεν υπάρχουν σχόλια: