Σάββατο, Απριλίου 02, 2011

βήμα ανόδου: Κρόνος -Νικόπολη 84-85

Το πρώτο βήμα για την  πρόκριση στον  τελικό έκανε η ομάδα μας  νικώντας  στην παράταση  τον Κρόνο  με 84-85 (κανονική διάρκεια 67-67). Με την νίκη της αυτή  η  Νικόπολη έφερε την συνέχεια των αγώνων στο γήπεδό της και έκανε το σκορ   στους μεταξύ τους αγώνες  1-2 υπέρ του Κρόνου. Η νίκη  αυτή ήλθε σαν φυσιολογική συνέχεια της αγωνιστικής πορείας στον δεύτερο γύρο και δεν εξέπληξε κανέναν.
Η τάπα του Χρήστου Μπάλλα σε σουτ 3 πόντων του Κοντού
          Από την έναρξη του αγώνα  οι παίκτες του Νεκτάριου Βαβέτση επέβαλαν τον ρυθμό τους  και από το 5’   ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ. Παίζοντας κοντρόλ μπάσκετ, με απόλυτη κυριαρχία  των Μπάλλα και  Σωτηρίου κάτω από τα καλάθια, με πιεστική  άμυνα πάνω στον Κοντό ,  κέρδισαν στο πρώτο ημίχρονο όλες τις μονομαχίες με τους αντιπάλους τους , κλείνοντας το ημίχρονο με σκορ 29-37. Από το 10’ μέχρι το 30’  του αγώνα ,με την διαφορά να φτάνει μέχρι και τους 13 πόντους (41-54) ,  έγινε ολοφάνερο πως   μία ομάδα άξιζε την νίκη. Παίζοντας την τελευταία ευκαιρία του ο Κρόνος,  πιέζοντας ασφυκτικά και εκμεταλλευόμενος  κάποια λάθη, με ένα σερί 13-0 ισοφάρισε στο 33’. Η ομάδα μας επανήλθε και μέχρι το 38’ προηγείτο στο σκορ, ο Κρόνος γύρισε και πάλι με 63 -61, όταν ο μέχρι τότε αποτελεσματικός στα αμυντικά του καθήκοντα Σωτηρίου με γκολ-φάουλ κάνει το 63-64.Τον αγώνα θα μπορούσε να τον κερδίσει η ομάδα μας στην κανονική διάρκεια αλλά ο  καλύτερος παίκτης του αγώνα Σπύρος Πολίτης βάζει μόνο μία από τις δύο βολές,  κάνοντας το 65-67 και στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Κρόνος ισοφαρίζει . Στην παράταση  μετά από  ξέσπασμα  ο Κρόνος προηγείται με 74-70 και όταν το σκορ είναι 76-73 ένα  μακρινό τρίποντο  του Ντίνου Τσιτσώνη,   φέρνει το ματς στα ίσα. Η συνέχεια ανήκε στον Γρηγόρη Λίγκο και στο Νίκο Τζώρα. Με καλάθι του Πολίτη και δύο  καλάθια του Λίγκου, το ένα με εντυπωσιακό κλέψιμο στην επαναφορά, το σκορ γίνεται 76-82. Και ενώ το σκορ γίνεται  79-82 οι αντίπαλοι κάνουν φάουλ στον Νίκο Τζώρα που με τρεις βολές κάνει το 79-85. 
Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα ο Κρόνος με πέντε  προσπάθειες για τρίποντα πάει για την ισοφάριση. Πετυχαίνει  το ένα και ένα δίποντο και κάνει το τελικό σκορ 84-85. Από την ομάδα μας όσοι αγωνίσθηκαν ξεπέρασαν και τον εαυτό τους.  Αξίζει όμως να  σημειώσουμε την απόδοση του 17χρονου Σπύρου Μπουτόπουλου.  Έπαιξε εκπληκτική άμυνα πάνω στον Κοντό , κέρδισε ρημπάουντ και έβαλε σημαντικούς πόντους.  Υπάρχει η γενική αίσθηση ότι ένας μεγάλος παίκτης γεννιέται. Τον Κρόνο τον διέσωσε από μεγαλύτερη ήττα  η εμπειρία των Αυγερινού και Κοντού .
            Άριστη  η  διαιτησία των Τζιμογιάννη, Μίγδου.
ΚΡΟΝΟΣ-ΝΙΚΟΠΟΛΗ  84-85  (20-22, 29-37, 47-51, 67-67 ,  παράταση 84-85 )
ΚΡΟΝΟΣ (Πάνου) : Τώνης 9(1), Φυραρίδης 8,Κοντός 20, Τσιρώνης 7 (1) , Μιχαήλ,  Τσουμάνης 2, Αγγέλης 15 , Τάσσης 3, Αυγερινός 20 (2) .
ΝΙΚΟΠΟΛΗ (Βαβέτσης): Σακκάς , Κωτσάκης, Λίγκος 9, Τζώρας 3 , Αρταβάνης, Πολίτης 28 (1) , Τρομπούκης, Τσιτσώνης 11 (2), Μπουτόπουλος 15,  Σωτηρίου  3, Μπάλλας 16.  

Στον  άλλο αγώνα για τα play-offs  ο Φαίακας νίκησε μέσα στο Αγρίνιο τον Α.Ο. Αγρινίου με 71-72  και πήρε το πλεονέκτημα με 2-1 νίκες .  

* οι φωτογραφίες της ανάρτησης είναι από το sportsioannina.gr

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

pontous, sxolia....???

Ανώνυμος είπε...

A1 ΕΣΚΑΒΔΕ όπως λέμε...Ευρωλίγκα
Στην Ευρωλίγκα παρακολουθήσαμε όλες τις έδρες να "σπάνε" με νίκες των φιλοξενούμενων δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στη φάση των 8.Το ίδιο συνέβη σήμερα και στην Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ....
Την πρώτη ήττα για φέτος λοιπόν γνώρισε η ομάδα μας από την Νικόπολη με σκορ 84-87 ενώ παράλληλα και ο Φαίακας επικράτησε στο Αγρίνιο του τοπικού ΑΟ με 71-72.
Όσον αφορά το παιχνίδι ΓΙΑΝΝΕΝΑ BC-Νικόπολη, η ήττα στην παράταση για την ομάδα μας σίγουρα αποτελεί είδηση ,αν αναλογιστούμε ότι ήρθε και εντός έδρας από μια ομάδα που στην κανονική περίοδο είχαμε κερδίσει δύο φορές και μάλιστα χωρίς μεγάλη δυσκολία.Το γεγονός είναι ότι οι αναμετρήσεις ΓΙΑΝΝΕΝΑ BC-Nικόπολη βρίσκονται πλέον στο 2-1 και η σειρά μεταφέρεται στην Πρέβεζα για την 4η αναμέτρηση το ερχόμενο Σάββατο.
Αν ψάξουμε για τις αιτίες της σημερινής ήττας το βέβαιο είναι ότι η Νικόπολη παρουσιάστηκε στο γήπεδο ιδιαίτερα ανταγωνιστική και παθιασμένη και βεβαίως χωρίς άγχος καθώς στο σημερινό παιχνίδι δεν είχε τίποτα να χάσει.Έτσι έπαιξε το παιχνίδι της καταφέρνοντας τελικά να πάρει μια μεγάλη νίκη.
Για να συμβεί αυτό βέβαια κάτι δεν πήγε καλά και από την δική μας πλευρά...
Όταν στον αθλητισμό,αλλά και στη ζωή γενικότερα,βαδίζεις από επιτυχία σε επιτυχία και όλα σου πηγαίνουν δεξιά,αναπόφευκτο είναι να πέσεις στην παγίδα του εφησυχασμού,της χαλαρότητας ακόμη και της νωθρότητας.Και τότε έρχεται η στραβή,το ταρακούνημα,η σφαλιάρα για να σε ξαναφέρει στα ίσα. Κάτι τέτοιο συνέβη και σήμερα λοπόν για τα ΓΙΑΝΝΕΝΑ BC.Ήταν η ώρα της στραβής.Βέβαια επί της ουσίας μεγάλο κακό δεν έγινε καθώς είναι απίθανο η ομάδα των Ιωαννίνων να χάσει τρία συνεχόμενα ματς από τη Νικόπολη.Κάτι τέτοιο δεν στέκει και βέβαια δεν πρόκειται να συμβεί.
Απλά η σημερινή ήττα ήταν μια ήττα για το γόητρο της ομάδας και ένα πλήγμα για τον αθλητικό εγωισμό των παιδιών που ήθελαν να στεφθούν πρωταθλητές αήττητοι.Σίγουρα η σημερινή ήττα τους πίκρανε όλους αλλά πλέον βλέπουν το επόμενο παιχνίδι με "μάτι που γυαλίζει" ίσως για πρώτη φορά φέτος...
'Αλλωστε, γι'αυτούς που ξέρουν, οι πιο γλυκές προκρίσεις είναι αυτές που γίνονται εκτός έδρας...
Από το blog GIANNENA BC

Θεόδωρος Μυζίκος είπε...

Λες πρόεδρε να επαληθευτείς;

Ανώνυμος είπε...

ena mpravo sti dioikhsh, ston proponhth ka8ws kai stous pitsirikades pou deixnoun psixi plasiwnontas tous megaliterous!!eiste a3ioi sunxaritiriwn kai an den anevhte fetos h mexri twra poreia sas sas dikaiwnei gia tin apofash sas na apomakrinete tous mis8oforous. makari na paradigmatistoun kai alla swmateia! takhs karditsa!!! proedre eisai megalos!!

Ανώνυμος είπε...

"Βέβαια επί της ουσίας μεγάλο κακό δεν έγινε καθώς είναι απίθανο η ομάδα των Ιωαννίνων να χάσει τρία συνεχόμενα ματς από τη Νικόπολη"
Η λέξη "απίθανο" στα λεξικά εξηγείται ως "δυσκολοπίστευτο".
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. Δύσκολο να το πιστέψουν οι Γιαννιώτες...
Θα το πιστέψουν με δόσεις. Την μία δόση θα την πάρουν το Σάβατο...

Ανώνυμος είπε...

iremise re file, ta giannena exoun perissoteres liseis kai empeiroterous paixtes. den lew oti 8anai eukolo, alla poli fora pires....

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ φίλε μου , μόνο που δεν υπάρχει άνθρωπος να βρει αυτές τις λύσεις.
Είναι τόσο απλό και δεν χρειάζεται να πάρεις φόρα για να το καταλάβεις.

Ανώνυμος είπε...

tha deis to savvato an 8a iparxei an8ropos.....

ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ είπε...

ΗΡΕΜΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ !
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΟΡΤΗ !
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ !
ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΤΟ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΑΜΕ !
ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ! ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ !ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΧΑΙΡΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ! ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ! ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ !

Ανώνυμος είπε...

drewwwwwwwwwwwww is backkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk yeahhhhhhhhh

Ανώνυμος είπε...

NIKOLASSS IS BACKKK~~~~!!!!!!