Σάββατο, Μαρτίου 19, 2011

δύσκολη νίκη : Νικόπολη -Φαίακας 80-72


           Νικήτρια, μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα , αναδείχτηκε η Νικόπολη  και  ταυτόχρονα πήρε και την διαφορά από τον μεγάλο αντίπαλό της τον Φαίακα, στο σημερινό αγώνα που έγινε στο ΔΑΚ Πρέβεζας.  Ήταν ίσως ο καλύτερος αγώνας που διεξήχθη  την φετινή αγωνιστική περίοδο στο γήπεδό μας. Τα είχε  σχεδόν όλα. Μεγάλες μάχες κάτω από τα καλάθια,  μονομαχίες, ένταση και κατά διαστήματα  πολύ δύναμη και πάθος.  Η ομάδα μας μπήκε δυνατά στον αγώνα και  παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ πήρε  μεγάλη διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Φαίακας ισορρόπησε το παιγνίδι  και εκμεταλλευόμενος την αστοχία  μας στα σουτ τριών πόντων, έπαιξε ζώνη και μείωσε στο σκορ . Πιο αποτελεσματικές ήταν οι προσπάθειες των αντιπάλων στην τρίτη περίοδο , πήραν σκορ 16-23  και έφτασαν την διαφορά στον πόντο. Το παιγνίδι στην τελευταία περίοδο εξελίχθηκε σε πραγματική μάχη. Οι παίκτες μας, που γνώριζαν πως μόνο αν έπαιρναν την διαφορά θα είχαν ελπίδες για  την συνέχεια , τα έδωσαν όλα. Δύο βολές του Λίγκου και ένα τρίποντο του Τσιτσώνη  έφτασαν την  διαφορά στους 14   και μειώθηκε στους 8 με δύο τρίποντα των αντιπάλων. Από την ομάδα μας ο Σπύρος Πολίτης  έκανε το καλύτερο φετινό του παιγνίδι, τον ακολούθησαν σε απόδοση ο Τσιτσώνης και   ο 17χρονος Μπουτόπουλος που  έπαιξε στα ίσα τον Πηγή και είχε τρία κλεψίματα. Από τον Φαίακα  ξεχώρισε ο  Πηγής  που έπαιζε σαν έφηβος και οι Κασκάτης, Μωραϊτης.
          Πολύ καλή η διαιτησία των Τσώνου, Γαλήνα.
ΝΙΚΟΠΟΛΗ-ΦΑΙΑΚΑΣ 80-72   (30-16, 46-36,62-59,80-72)
ΝΙΚΟΠΟΛΗ  (Βαβέτσης ): Σακκάς, Λίγκος 6 , Τζώρας, Αρταβάνης, Πολίτης  36 (1),  Τσιτσώνης 15 (4) , Μπουτόπουλος 7, Χρήστου, Σωτηρίου, Μπάλλας 15.
Φαίακας (Γεωργίου):   Μανέτας, Τσενεμπής 3 (1), Τσουκιάς, Στεργίου,Ρίζος, Χονδρογιάννης 5, Μωραίτης 16 (4) ,Γιώργος 13,  Κασκάτης 12 ,Πηγής 21 (3) ,Μουρίκης, Γκιόκας. 
Τα αποτελέσματα  της  21ης Αγωνιστικής  
 Ιόνιος - Βόνιτσα  67-64 , ΑΓΣΙ- Αστακός 79-58, Α.Ο. Αγρινίου - Βόνιτσα  80-59 , Σπάρτακος -ΓΕΑ  ,  Καναλάκι - Κρόνος  62-67  ,   ΝικόποληΦαίακας 80-72 
Ο ΑΤΛΑΣ στην Α1 - Νίκησε τον Αίαντα Αινιάδων με 62-65
Στην παράταση και μετά από ενα πολύ καλό αγώνα πήρε την νίκη και ταυτόχρονα την άνοδο στην Α1  η δεύτερη ομάδα της Πρέβεζας  ο Άτλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: