Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2010

Ήττα στις λεπτομέρειες : Φαίακας -Νικόπολη 68-61


       Σε έναν αγώνα μπασκετ με ισάξιες ομάδες αυτό που κρίνει το αποτέλεσμα είναι οι λεπτομέρειες. Λεπτομέρειες αγωνιστικές και μη. Στις αγωνιστικές  λεπτομέρειες εντάσσονται οι λάθος επιλογές των παικτών (βήματα,αποτυχημένο λέϊ απ ) αλλά και οι  λαθεμένες επιλογές των διαιτητών (ανύπαρκτα βήματα, φάουλ ). Στις  μη αγωνιστικές λεπτομέρειες μπορούμε να πούμε πως είναι ο τρόπος που λειτουργεί η γραμματεία ή καλύτερα ο τρόπος που συνεργάζονται οι διαιτητές με την γραμματεία. Αναφέρομαι κυρίως στο πότε ξεκινά χρόνος, στο πως εφαρμόζονται οι νέοι κανονισμοί κλπ. Όλα  από τα παραπάνω τα είχε ο σημερινός αγώνας στην Κέρκυρα. Δύο ισάξιες ομάδες, λάθη των παικτών, ολοφάνερη αδυναμία της γραμματείας στο 24σάρι αλλά και το κυριώτερο 2-3  λάθη των διαιτητών σε βάρος της ομάδας μας , την στιγμή εκείνη που κρίνεται ένας αγώνας. Δηλαδή όταν ισοφαρίζει μία ομάδα ή όταν κάνει προσπάθεια να ισοφαρίσει. (Ομολογημένα ανύπαρκτα βήματα, φαουλ  ανάποδα).
                Δεν ήταν  όμως  μόνο  τα παραπάνω που  η  Νικόπολη  δεν έφυγε νικήτρια από τον σημερινό  αγώνα. Είναι  και αυτή η επαναλαμβανόμενη καθίζηση στις αρχές της τρίτης περιόδου. Η ομάδα μας ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα. Έλεγξε απόλυτα το πρώτο ημίχρονο  με τον  Κωνή να δίνει γρήγορο ρυθμό  στην επίθεση, τον Μπάλλα να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια ,τον Πολίτη να  μη τον σταματάει κανείς   και τους  Τσιτσώνη, Σωτηρίου  και Λίγκο  να δίνουν τις λύσεις σε επίθεση και άμυνα .  Στην αρχή της τρίτης περιόδου   έδειξε άλλο πρόσωπο. Οι Κερκυραίοι με τους  Γιώργο , Πηγή και Χονδρογιάννη πέρασαν μπροστά με  πέντε πόντους στο τέλος της περιόδου. Στην τέταρτη περίοδο η Νικόπολη ξαναπέρασε στην επίθεση και ισοφάρισε 53-53. Από εκεί και πέρα  ήρθαν οι λεπτομέρειες που λέγαμε παραπάνω. Από τους διαιτητές ο Νάκας   δεν έκρυβε την εύννοιά του στην μία ομάδα  και  ο  Μπανός  προσπαθούσε ανεπιτυχώς να κρατήσει ισορροπίες.
          Αξίζουν όμως συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες. Αγωνίσθηκαν σε ένα  κακό αγωνιστικό χώρο - γλυστρουσαν συνεχώς με κίνδυνο και της υγείας τους.Είναι θλιβερό για την Κέρκυρα με τόση μεγάλη αθλητική παράδοση να μην έχει γήπεδο  αντάξιο της πόλης και του αθλητισμού της.
 ΦΑΙΑΚΑΣ - ΝΙΚΟΠΟΛΗ 68-61   (20-27,29-36,53-48,68-61)
Φαίακας (Γεωργίου):  Στεργίου  7(1) ,Παυλογιάννης,Σαμοϊλης 2, Μανέτας, Προσαλέντης, Χονδρογιάννης 10(1), Μωραίτης 4,Γιώργος 17(1), Ουστόγλου,Πηγής 18 (2) Πάλλης 8, Θεοδότος. 

ΝΙΚΟΠΟΛΗ  (Βαβέτσης
): Κωνής 4,  Κωτσάκης Λίγκου 5(1) ,Αρταβάνης, Πολίτης  22(1) , Τρομπούκης,  Τσιτσώνης 10(3) Χαραλαμπόπουλος, Τζόκας, Σωτηρίου 5, Μπάλλας 15 (1).  

7 σχόλια:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ είπε...

Η ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ! ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ! ΛΑΘΗ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ Η ΟΧΙ ΘΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ! ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ , ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ !!! ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΓΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΥΓΙΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΑΜΙΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ! ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ - ΟΜΑΔΕΣ -ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ- ΕΣΚΑΒΔΕ - ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ Η ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ . ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ! ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΑΣ ! ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ! ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΗΣΥΧΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΛΛΙΩΣ ΛΟΙΠΟΝ !!! ΑΞΙΖΕΙ !!! ΕΠΩΝΥΜΑ : ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ .

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΕΡΝΕΙΣ ΤΗ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΤΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΩΣΤΑ?ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ Η ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΙΣΝΕΣ.ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.Ο ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ ΔΕ ΧΩΡΑ ΣΕ ΤΡΩΝΕ ΦΙΛΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΧΟΛΗΣΕ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.ΕΝΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΑΔΥΝΑΜΗ ΟΜΑΔΑ Η ΝΙΚΟΠΟΛΗ(ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ), ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΟΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΠΡΟΠΟΝΟΥΝΤΑΙ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ Η ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ''ΝΤΕΡΜΠΥ'' ΤΗΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΑΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙΑΚΑ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΕΒΕΒΕΖΑΝΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ?

Ανώνυμος είπε...

Θα λεει γιαυτούς που αν δεν πάρουν πάνω από 500 € δεν παίζουν...

spiros είπε...

paidia gia na min paizoun aytoi oi paixtes kati exei proigithi gia na min erthoun ksana
kai oso afora to thema me ta lefta to erethisma ayto to edwsan alloi oi opoioi einai paragontes xronia sti nikopoli me to na fernoun allous pextes kai na tous xrisoplironoun kai tous prevezanous sto rafi den einai etsi kai otan tous xriazomaste mono na tous kanoume tous kalous

~*BalL*~ είπε...

poloi ine aytoi pou 8a epezan me poli ligotera apo 500 euro i k me ka8olou etc apla mono gia tin parea an dexontan kaliteri metaxirisi apo tous "diikountes" se diafores fasois tis karieras tous!alla etc opos tous xiristikan ine logiko na vlepeis arketous prevezanous kata kerous se alles omades tis eskavde k oxi mono...