Κυριακή, Μαρτίου 10, 2013

Δεκάλεπτο της καταστροφής και ήττα : Ναύπακτος-Νικόπολη 70-60



Καταστροφικό για την ομάδα μας αποδείχθηκε το τέταρτο  δεκάλεπτο του αγώνα  με αντίπαλο την Ναύπακτο που έγινε σήμερα το απόγευμα στο κλειστό του Αντιρρίου. Ο αγώνας ξεκίνησε με  την Νικόπολη να προηγείται με 0-7  με τρίποντο του Ντίνου Τσιτσώνη και δύο καλάθια του Σπύρου Πολίτη. Οι παίκτες της  Ναυπάκτου ισορρόπησαν τον αγώνα, ισοφάρισαν 11-11 και προηγήθηκαν στο  πρώτο  δεκάλεπτο με  26-18 έχοντας  αιχμή την ευστοχία του Μαυρέλη στις βολές σε φάουλ που πολύ «εύκολα» κέρδιζαν. Το  2ο δεκάλεπτο οι παίκτες μας έπαιξαν  πολύ καλή άμυνα και με  τον Ντίνο Τσιτσώνη εύστοχο από την γραμμή των τριών πόντων, πέρασαν στο ημίχρονο μπροστά με 39-44.  Το ίδιο διάστημα η Ναύπακτος συνέχιζε να «κερδίζει»  φάουλ    και να ευστοχεί στις βολές. Στο τρίτο  δεκάλεπτο η διαφορά αυξήθηκε , αλλά το σκορ έμεινε  χαμηλά  και για τις δύο ομάδες. Τίποτε δεν προμήνυε την κατάρρευση που ακολούθησε.  Χωρίς  πόντο για επτά  ολόκληρα λεπτά, έδωσε την ευκαιρία στην αντίπαλο να εκμεταλλευτεί τις ολοφάνερες επιθετικές αδυναμίες και  αστοχίες . Σε όλα αυτά προστέθηκε,  την κρίσιμη στιγμή (με την  διαφορά να είναι στους 3) η από  τους διαιτητές «ελεύθερη» ερμηνεία των κανονισμών παιδιάς. Από την ομάδα μας , που έδειξε δύο πρόσωπα, ξεχώρισαν οι Μπουτόπουλος , Τσιτσώνης και από την Ναύπακτο οι Μαυρέλης και Αμπλάς.

Με  λαθεμένες, σε βάρος της ομάδας μας, αποφάσεις η διαιτησία  Τσίγα, Μίγδου

   Δεκάλεπτα : 24-18, 39-44, 45-53, 70-60
    ΠΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ (Σταθάτος) :Χουλιάρας , Άμπλας 25(2), Φρέγκου, Αλεξίου 4, Κόκλας 2,  Γκρέκας 2, Ζησιμόπουλος  11, Σταθάτος, , Κακούσης , Μαυρέλης 26, Σταυρόπουλος, Αδαμόπουλος.

     ΝΙΚΟΠΟΛΗ (Βαβέτσης ) : Παρούσης 2, Μπούντας, Κωτσάκης Μπιστιόλας 4 (1) ,Γάκης 8(1), Πολίτης 18(2), Βασιλειάδης  , Τσιτσώνης  18(5), Μπουτόπουλος  11(1), Βουκελάτος.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ : Αφιερώνεται σε κάποιους που τα " ξέρουν όλα" .

Άρθρο 30o  Επιστροφή της μπάλας στο πίσω γήπεδο ( μπρός-πίσω)
30.1  Ορισμός
30.1.1 Η μπάλα πηγαίνει στο πίσω γήπεδο μιας ομάδας, όταν :·
Αγγίζει το πίσω γήπεδο
Αγγίζει ή αυτή αγγίζεται νόμιμα από ένα επιτιθέμενο παίκτη που έχει μέρος του σώματός του σε επαφή με το πίσω γήπεδο
Αγγίζει ένα παίκτη ή ένα διαιτητή ο οποίος έχει μέρος του σώματός του σε επαφή με το πίσω γήπεδο
30.1.2 Η μπάλα έχει επιστρέψει παράνομα στο πίσω γήπεδο , όταν ο παίκτης της ομάδας
που έχει τον έλεγχο της μπάλας είναι ο τελευταίος που αγγίζει τη μπάλα στο εμπρός του γήπεδο και μετά που ο ίδιος ή συμπαίκτης του, είναι ο πρώτος που αγγίζει τη μπάλα στο πίσω γήπεδο.
Αυτός ο περιορισμός εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις στο εμπρός γήπεδο μιας ομάδας, συμπεριλαμβανομένων και των επαναφορών.  Ωστόσο αυτό δεν εφαρμόζεται σε παίκτη που πηδά από το εμπρός του γήπεδο, καθιερώνει μία νέα κατοχή ενώ είναι ακόμη στον αέρα και κατόπιν προσγειώνεται στο έδαφος, στο πίσω γήπεδο
30.2 Κανόνας
Ο παίκτης του οποίου η ομάδα έχει τον έλεγχο ζωντανής μπάλας , δεν πρέπει να προκαλέσει παράνομη επιστροφή της στο δικό του πίσω γήπεδο."

 ΑΠΟ "ΟΔΚΕ - ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ  2010 "

             ... εκτός και αν έχουν αλλάξει το 2013.




 




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

?????ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ...Με λαθεμένες, σε βάρος της ομάδας μας, αποφάσεις η διαιτησία Τσίγα, Μίγδου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ?