Σάββατο, Απριλίου 09, 2011

ήττα από τον Κρόνο και το άγχος : Νικόπολη- Κρόνος 59-65

Ένα πολύ καλό τέταρτο δεκάλεπτο  δεν ήταν αρκετό να ανατρέψει το σκορ που είχε διαμορφωθεί στο πρώτο ημίχρονο και έτσι η ομάδα μας ηττήθηκε από τον πολύ καλό Κρόνο με 59-65  και αποκλείστηκε από την συνέχεια των  play-offs. Το άγχος αυτή την φορά το είχαν οι παίκτες μας και δεν κατόρθωσαν να φτάσουν την  απόδοση που είχαν στους δύο προηγούμενους αγώνες. Αυτό τους οδήγησε σε  εύκολα λάθη, βεβιασμένες  ενέργειες, απροσεξία και χαρακτηριστική αστοχία (1 στα 9 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο) , έδινε  δε ταυτόχρονα  στους αντιπάλους  την δυνατότητα να φεύγουν στον αιφνιδιασμό.
         Ο Κρόνος παρουσιάστηκε διαφορετικός, προσεχτικός σε άμυνα και επίθεση , έχοντας σε καλή μέρα τον Τώνη και τον Αυγερινό , κέρδισε ριμπάουντ και ήλεγξε από το 5’ το παιγνίδι, παίρνοντας διαφορά 8 πόντων στην πρώτη περίοδο. Το ίδιο σκηνικό και στην δεύτερη περίοδο και η διαφορά έφτασε στο ημίχρονο στους 14 πόντους. Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου  η ομάδα μας έφτασε να χάνει και 20 πόντους. Μετά το 25’ με την ενίσχυση των φίλων της  και παίζοντας πολύ καλή άμυνα μικραίνει  σιγά σιγά την διαφορά  και  την  ξαναφέρνει  πάλι στους 14. Η τελευταία περίοδος  ήταν για παίκτες με μεγάλες αντοχές. Οι παίκτες του Νεκτάριου Βαβέτση τις είχαν,  δεν μπόρεσαν όμως  να γυρίσουν το παιχνίδι, το μόνο που κατάφεραν ήταν να φτάσουν την διαφορά στους 4  λίγο πριν το τέλος . Θα το κατόρθωναν αυτό   αν από 35’  μέχρι το 38’,  που έπαιξαν  πολύ καλή άμυνα   με το σκορ στο 51- 60  δεν έχαναν τέσσερις  ευκαιρίες να μειώσουν.  Από την ομάδα μας διακρίθηκαν  οι Πολίτης, Μπουτόπουλος και Μπιστιόλας. Από τον Κρόνο,  που  με την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου άξιζε την νίκη, οι Τώνης, Αυγερινός και Κοντός.
         Πολύ καλή η διαιτησία των Σιόρεντα, Τσώνου.
 ΝΙΚΟΠΟΛΗ- ΚΡΟΝΟΣ  59-65  (11-19,22-36,44-58,59-65  )
ΝΙΚΟΠΟΛΗ (Βαβέτσης): Δενδρινός , Μπιστιόλας 7(1), Λίγκος , Τζώρας Κωτσάκης , Πολίτης 23 , Τρομπούκης, Τσιτσώνης  9 (3), Μπουτόπουλος 7,  Σωτηρίου  3, Μπάλλας 10.  
ΚΡΟΝΟΣ (Πάνου) : Τώνης  15, Ρήγας, Φυραρίδης 4,Κοντός 12, Χαντάλης, Τσιρώνης 2, Μιχαήλ, Σχίζας, Τσουμάνης 6, Αγγέλης 2 , Τάσσης 7, Αυγερινός 16 (2) .

* οι φωτογραφίες της ανάρτησης είναι από το sportsioannina.gr 

Στον  άλλο αγώνα για τα play-offs  ο ΑΟ Αγρινίου  νίκησε μέσα στην Κέρκυρα τον Φαίακα με  53-62   και  ισοφάρισε 2-2 . 

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2011

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ !!!

Το Σάββατο 9 Απρίλη  στις 18.00 θα διεξαχθεί,  στο ΔΑΚ Πρέβεζας ,  ο  δεύτερος αγώνας για τα play-offs  μεταξύ της Νικόπολης και του Κρόνου . 
Η παρουσία των φίλων της ομάδας θα  δώσει δύναμη  στους παίκτες μας για την νίκη.

Σάββατο, Απριλίου 02, 2011

βήμα ανόδου: Κρόνος -Νικόπολη 84-85

Το πρώτο βήμα για την  πρόκριση στον  τελικό έκανε η ομάδα μας  νικώντας  στην παράταση  τον Κρόνο  με 84-85 (κανονική διάρκεια 67-67). Με την νίκη της αυτή  η  Νικόπολη έφερε την συνέχεια των αγώνων στο γήπεδό της και έκανε το σκορ   στους μεταξύ τους αγώνες  1-2 υπέρ του Κρόνου. Η νίκη  αυτή ήλθε σαν φυσιολογική συνέχεια της αγωνιστικής πορείας στον δεύτερο γύρο και δεν εξέπληξε κανέναν.
Η τάπα του Χρήστου Μπάλλα σε σουτ 3 πόντων του Κοντού
          Από την έναρξη του αγώνα  οι παίκτες του Νεκτάριου Βαβέτση επέβαλαν τον ρυθμό τους  και από το 5’   ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ. Παίζοντας κοντρόλ μπάσκετ, με απόλυτη κυριαρχία  των Μπάλλα και  Σωτηρίου κάτω από τα καλάθια, με πιεστική  άμυνα πάνω στον Κοντό ,  κέρδισαν στο πρώτο ημίχρονο όλες τις μονομαχίες με τους αντιπάλους τους , κλείνοντας το ημίχρονο με σκορ 29-37. Από το 10’ μέχρι το 30’  του αγώνα ,με την διαφορά να φτάνει μέχρι και τους 13 πόντους (41-54) ,  έγινε ολοφάνερο πως   μία ομάδα άξιζε την νίκη. Παίζοντας την τελευταία ευκαιρία του ο Κρόνος,  πιέζοντας ασφυκτικά και εκμεταλλευόμενος  κάποια λάθη, με ένα σερί 13-0 ισοφάρισε στο 33’. Η ομάδα μας επανήλθε και μέχρι το 38’ προηγείτο στο σκορ, ο Κρόνος γύρισε και πάλι με 63 -61, όταν ο μέχρι τότε αποτελεσματικός στα αμυντικά του καθήκοντα Σωτηρίου με γκολ-φάουλ κάνει το 63-64.Τον αγώνα θα μπορούσε να τον κερδίσει η ομάδα μας στην κανονική διάρκεια αλλά ο  καλύτερος παίκτης του αγώνα Σπύρος Πολίτης βάζει μόνο μία από τις δύο βολές,  κάνοντας το 65-67 και στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Κρόνος ισοφαρίζει . Στην παράταση  μετά από  ξέσπασμα  ο Κρόνος προηγείται με 74-70 και όταν το σκορ είναι 76-73 ένα  μακρινό τρίποντο  του Ντίνου Τσιτσώνη,   φέρνει το ματς στα ίσα. Η συνέχεια ανήκε στον Γρηγόρη Λίγκο και στο Νίκο Τζώρα. Με καλάθι του Πολίτη και δύο  καλάθια του Λίγκου, το ένα με εντυπωσιακό κλέψιμο στην επαναφορά, το σκορ γίνεται 76-82. Και ενώ το σκορ γίνεται  79-82 οι αντίπαλοι κάνουν φάουλ στον Νίκο Τζώρα που με τρεις βολές κάνει το 79-85. 
Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα ο Κρόνος με πέντε  προσπάθειες για τρίποντα πάει για την ισοφάριση. Πετυχαίνει  το ένα και ένα δίποντο και κάνει το τελικό σκορ 84-85. Από την ομάδα μας όσοι αγωνίσθηκαν ξεπέρασαν και τον εαυτό τους.  Αξίζει όμως να  σημειώσουμε την απόδοση του 17χρονου Σπύρου Μπουτόπουλου.  Έπαιξε εκπληκτική άμυνα πάνω στον Κοντό , κέρδισε ρημπάουντ και έβαλε σημαντικούς πόντους.  Υπάρχει η γενική αίσθηση ότι ένας μεγάλος παίκτης γεννιέται. Τον Κρόνο τον διέσωσε από μεγαλύτερη ήττα  η εμπειρία των Αυγερινού και Κοντού .
            Άριστη  η  διαιτησία των Τζιμογιάννη, Μίγδου.
ΚΡΟΝΟΣ-ΝΙΚΟΠΟΛΗ  84-85  (20-22, 29-37, 47-51, 67-67 ,  παράταση 84-85 )
ΚΡΟΝΟΣ (Πάνου) : Τώνης 9(1), Φυραρίδης 8,Κοντός 20, Τσιρώνης 7 (1) , Μιχαήλ,  Τσουμάνης 2, Αγγέλης 15 , Τάσσης 3, Αυγερινός 20 (2) .
ΝΙΚΟΠΟΛΗ (Βαβέτσης): Σακκάς , Κωτσάκης, Λίγκος 9, Τζώρας 3 , Αρταβάνης, Πολίτης 28 (1) , Τρομπούκης, Τσιτσώνης 11 (2), Μπουτόπουλος 15,  Σωτηρίου  3, Μπάλλας 16.  

Στον  άλλο αγώνα για τα play-offs  ο Φαίακας νίκησε μέσα στο Αγρίνιο τον Α.Ο. Αγρινίου με 71-72  και πήρε το πλεονέκτημα με 2-1 νίκες .  

* οι φωτογραφίες της ανάρτησης είναι από το sportsioannina.gr